Elemér

Az idős családapa

E

Elemér 60 feletti családapa, akitől elfordult a felesége. Ezután kezdte el férfiak társaságát keresni. A vírust egy férfi prostituáltól kapta el.

Elemér 65 éves, jó egészségügyi állapotban lévő férfi. Rendelés alatt, egy gyorsteszt által tudta meg, hogy HIV-pozitív. Nem meglepő, ha valaki idősen kapja el a vírust, hiszen a HIV nem válogat. Elemér esete családja miatt volt más.

Elemérnek ugyanis családos ember. Felesége, aki már jóval túl van a negyvenen nemrég teherbe esett, ám sajnos elvetélt. A család a baba elvesztését tragédiaként élte meg, Elemér feleségénél pedig igazi lelki krízist okozott, ráadásul hamarosan elkezdődött nála a menopauza folyamata is, ami még nehezebbé tette az életét. Elemérék házasságából ezután eltűnt a szex is.

Elemér viszont nem volt kész arra, hogy feladja szexuális életét. Meglepő módon viszont úgy döntött, hogy ezúttal a férfiak társaságát fogja keresni, mivel úgy tartotta, hogy ebben a közegben nagyobb esélye lehet a sikerre. Egy melegbárba járt, itt ismerkedett fiatalabb fiúkkal – és egy fiatal prostituálttal. Nem védekeztek az aktus során.

Elemér ekkor kapta el a vírust. Kiemelte, hogy aktív szerepben volt az aktus során. Ám így is kockázatot vállalt az óvszer elhagyásával.

Igaz, hogy aktív szerepben kevesebb az esély a fertőzésre. A HIV-vírus átvitelének kedvező sebek ugyanis leginkább a passzív félnél alakulhatnak ki a végbél nyálkahártyájában. Ám ha aktus során a pénisz felületén is keletkezik seb, ott is nagyobb esélye lesz a fertőzésnek.

Sándor partnere minden bizonnyal már régóta fertőzött volt. Minél régebbóta van valaki szervezetében jelen a HIV vírus, annál magasabb a vírusszáma és annál könnyebben fertőz meg másokat.

Sándor szerint nagyon együttműködő volt és el is kezdte a terápiát. A családjának nem árulta el státuszát. A gyerekek már felnőttek, kirepültek, a feleségét pedig nem akarta mégjobban terhelni. A kezelés betartása mellett pedig Elemér életére nincs hatással a vírus.

Hozzószólás küldése

Legutóbbi bejegyzések